İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0707:4008:2512:5315:3617:5519:23
Kabe

Lübnan'da birlik hükümeti nihayet tamam

Lübnan'da birlik hükümeti nihayet tamam
Dünya
|

Lübnan’da Hizbullah liderliğindeki ‘8 Mart koalisyonu’ ile Batı destekli Saad Hariri’nin Sünni, Dürzi ve Marunilerden oluşan ‘14 Mart Koalisyonu’ milli birlik hükümetinde uzlaştı

Lübnan’da Hizbullah liderliğindeki ‘8 Mart koalisyonu’ ile Batı destekli Saad Hariri’nin Sünni, Dürzi ve Marunilerden oluşan ‘14 Mart Koalisyonu’ milli birlik hükümetinde uzlaştı.

Beş ay sonra muhalefet, Hariri başbakanlığındaki hükümete katılmayı kabul etti. Pazarlıklarda varılan uzlaşıya göre, 30 koltuklu kabinede Hizbullah, Şii Emel ve Hıristiyan Mişel Aun liderliğindeki Ulusal Özgürlük Hareketi’nden oluşan muhalefete 10 bakanlık düştü. Hariri grubuna 15 bakanlık verildi. İçişleri ve Savunma gibi stratejik beş bakanlığa tarafsızlığıyla malum Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman atama yapacak. Telekomünikasyon, Enerji, Endüstri ve Turizm gibi bakanlıkların Hariri’ye, Dışişleri, Sağlık ve  Spor bakanlıklarının da Emel’e bırakılması bekleniyor. Hizbullah için de iki koltuk ayrıldı.

RADİKAL - 9 KASIM 2009 PAZARTESİ
AKRA