İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0607:3908:2412:5315:3717:5619:24
Kabe

Türkiye'den İsrail'e uyarı

Türkiye'den İsrail'e uyarı
Türkiye
|

İsrail’in Doğu Kudüs’te 700 yeni yerleşim birimi inşa edeceği yönündeki açıklaması Türkiye’de tepki gördü

İsrail’in Doğu Kudüs’te yaklaşık 700 yeni yerleşim birimi inşa edileceği yönündeki açıklaması, Türkiye’de tepkiyle karşılandı. 

Dışişleri Bakanlığı, bu girişimin ’’uluslararası hukukun açık bir ihlali olduğunu’’ bildirdi.Bakanlıktan yapılan açıklamada, ’’İsrail’i, söz konusu kararını gözden geçirmeye ve işgal altındaki Filistin topraklarında bu tür eylemlerden kaçınmaya davet ediyoruz’’ denildi.
Söz konusu yerleşim yerlerinin genişletilmesi kararının, ’’uluslararası hukukun açık bir ihlali" olduğu belirtilen açıklamada, bu kararın, barış sürecinin canlandırılmasına yönelik çabalara zarar vereceği ve taraflar arasında güvensizlik yaratacağı kaydedildi.
Açıklamada, ’’Nihai statü müzakereleri çerçevesinde ele alınacak bu gibi konularda tek taraflı uygulamalardan kaçınılması önem arzetmektedir’’ denildi. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan bir başka açıklamada ise, Pakistan’da Aşure Günü etkinlikleri sırasında yapılan ve çok sayıda kişinin yaşamını yitirmesine yol açan terörist saldırıların şiddetle kınandığı bildirildi.
TRT - 30 ARALIK 2009 ÇARŞAMBA
AKRA