İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0607:3908:2412:5315:3717:5619:24
Kabe

Karikatür krizi ters tepti

Karikatür krizi ters tepti
Güncel
|

Karikatür krizi ters tepti, Danimarka'da Müslüman olanların sayısı artıyor.

Karikatür krizi ters tepti, Danimarka'da Müslüman olanların sayısı artıyor.

2005 yılındaki karikatür krizinden sonra dünyanın çeşitli ülkelerindeki milyonlarca Müslüman'ın tepkisine neden olan Danimarka'da İslam'a olan ilgi artıyor. Kopenhag Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre, İslam'ı seçen Danimarkalıların sayısında hızlı bir artış var. Kopenhag Üniversitesi tarafından hazırlanıp bu gün hükümet yetkililerine sunulan 69 sayfalık raporun içeriği henüz tam olarak basına açıklanmadı ancak raporu inceleyen bazı politikacılar yaptıkları açıklamalarda Müslümanlığı seçen Danimarkalı sayısını şaşırtıcı olarak nitelendirdi. Hükümetteki Liberal Partinin sözcülerinden Karsten Lauritzen konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Ne kadar Danimarkalının Müslümanlığı seçtiğini öğrendiğimde çok şaşırdım." dedi.
Söz konusu insanların İslam'ı gönüllü olarak geçtiklerini ifade eden Lauritzen, "Bu insanların baskı altında olduğunu söylemek yanlış olur." dedi.
Kopenhag Üniversitesi araştırmaya Danimarka'da geçtiğimiz yıl gündeme gelen burka yasağı tartışmalarından sonra başlamıştı. Araştırma Danimarka medyasında da büyük yer buldu. Başta 2005 yılında hakaret karikatürlerini yayınlayan Jylland Posten gazetesi olmak üzere birçok ulusal gazete söz konusu araştırmayla ilgili haberlere sayfalarında yer ayırdı.
12 OCAK 2010
AKRA