İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0707:4008:2512:5315:3617:5519:23
Kabe

Filistin Gazetesi: İsrail Filistinli eserleri öldürdü

Filistin Gazetesi: İsrail Filistinli eserleri öldürdü
Dünya
|

İsrail'in 1967'den bu yana elinde bulundurduğu Filistinli esirlerden 197'sini çeşitli nedenlerle öldürdüğü açıklandı.

Filistin'de yayımlanan bir gazete, İsrail'in "1967'den bu yana elinde bulundurduğu Filistinli esirlerden 197'sini çeşitli nedenlerle öldürdüğünü" açıkladı.

El Kudüs gazetesi, "Filistinli esirler" ile ilgili araştırma yapan Abdülnasır Faravana'nın hazırladığı bir raporu yayımladı.

Faravana'nın gazeteye gönderdiği raporda, İsrail'in 1967 yılından günümüze kadar hapishanelerinde tutulan, aralarında çocuk ve yaşlıların bulunduğu 197 Filistinli'yi, bazılarını idam ederek, bazılarını da işkenceyle öldürdüğü kaydedildi.

Raporda, "yüzlerce esirin de ağır hapishane şartlarından dolayı çeşitli hastalıklara yakalandığı" belirtildi.

13 OCAK 2010

AKRA