Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsrail'le yaşanan diplomatik krizle ilgili olarak "Akşama kadar sorun çözülemezse elçi yarın döner" dedi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsrail ile Türkiye arasındaki krizle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bu davranışın sorumsuz bir adamın işi olduğunu ancak yine de İsrail'i bağladığını belirten Gül, "Bu akşama kadar özür gelmezse elçi dönecek" dedi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Bu akşama kadar (İsrail'e) süre verilmiştir. Ya düzeltirler ya da büyükelçimiz yarın ilk uçakla Türkiye'ye gelir'' dedi
Bu arada Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol'un Türkiye'ye dönmek üzere 2 uçağa rezervasyon yaptırdığı ortaya çıktı. Her iki uçakta ta olmayan Çelikkol'un dönüşünün ertelendiği öğrenildi. Büyükelçi Çelikkol'un, İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak'ın pazar günü yapacağı ziyaret öncesi Dışişleri Bakanlığı'nda durum değerlendirmesine katılacak.
İHA- 13 OCAK 2010






