İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

Afganistan’da yine katliam

Dünya
|

Afganistan’da ABD önderliğindeki işgal güçleri yine sivil halkı katletti. Katledilen 6 kişinin Celalabad yakınlarında öldürüldüğü açıklandı.

Afganistan’da ABD önderliğindeki  işgal güçleri yine sivil halkı katletti. Katledilen 6 kişinin Celalabad yakınlarında öldürüldüğü açıklandı.

Yapılan yazılı açıklamada, Afganistan’ın doğusundaki dağlık bölgede  işgal ile Afgan ordusu tarafından ortaklaşa düzenlenen operasyonda dün sabah saatlerinde Taliban militanı olduğu zannedilen 6 kişinin öldürüldüğü, 4 kişinin de gözaltına alındığı belirtildi. Ancak bölge sakinlerinden Abdül Hafur ise ölenlerin sivil olduğunu ve Taliban  ile ilişkilerinin bulunmadığını söyledi.
İşgal güçleri saflarından ya da Afgan ordusundan ölen ya da yaralanan  olmadığı belirtilen açıklamada, operasyon sırasında bir kişinin de  hafif yaralandığı kaydedildi.
MİLLİ GAZETE -31 MAYIS 2007 PERŞEMBE
AKRA