İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0607:3908:2412:5315:3717:5619:24
Kabe

İran'dan Batılı Ülkelere Suçlama

İran'dan Batılı Ülkelere Suçlama
Dünya
|

Ahmedinejad, ’’büyük güçlerin Orta Doğu’ya egemen olmak için insan hakları, nükleer silah ve terörizmle mücadeleyi bahane olarak kullandığını’’ söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ’’büyük güçlerin Orta Doğu’ya egemen olmak için insan hakları, nükleer silah ve terörizmle mücadeleyi bahane olarak kullandığını’’ söyledi.
Huzistan’da halka hitap eden İran lideri, Batılı ülkeleri kastederek, ’’İnsanlık düşmanları, eskiden beri medeniyet, enerji ve jeopolitik açıdan özel bir noktada olan Orta Doğu’ya egemen olmak istiyor’’ dedi. Afganistan ve Irak işgalleriyle Pakistan ve Yemen’deki çatışmaları sorgulayan Ahmedinejad, ’’Bölgenin her yerinde zorba ve sömürgeci güç Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve İsrail'in eli var. İnsan hakları, nükleer silahla ve terörizmle mücadele hepsi yalandır, büyük bir aldatmadır, amaç Orta Doğu’ya musallat olmaktır.’’ dedi.

TRT / 14 OCAK 2010

AKRA