Devlet yurtlarında barınan öğrencilere 1 Ekim’den itibaren hafta sonları da kahvaltı desteği vermeye başlayan YURTKUR, yeni yıldan itibaren kahvaltıda “açık büfe” uygulamasına geçecek.
YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak, yurtlarda öğrencilere yapılan yemek yardım miktarlarının gelecek yıldan itibaren arttırılacağını söyledi. Yurtlarda öğrencilere sabah kahvaltısı ve akşam yemeği katkısı verildiğini belirten Albayrak, kahvaltı uygulamasından 1993’te vazgeçildiğini, ancak 1 Ocak 2006’dan itibaren yeniden başlandığını belirtti. Albayrak, kahvaltının sadece hafta içinde verildiğini, bu nedenle öğrencilerden tepkiler geldiğini kaydetti. Öğrenci başına kahvaltı katkısının 1 lira 60 kuruş olduğunu belirten Albayrak, “Yurtları ziyaret ettiğim zaman öğrencilerin ‘Neden hafta sonunda kahvaltı yardımı yapmıyorsunuz’ sorusuna cevap veremiyordum. 1 Ekim’den itibaren hafta sonları da öğrencilere kahvaltı vermeye başladık” dedi.
Öğrencilere ücretsiz alacakları kahvaltılıklar için “kahvaltı fişi” verildiğini ve bu fişin saat 13.00’e kadar kullanılabildiğini kaydeden Albayrak, 2011’den itibaren kahvaltıyı “açık büfe”ye dönüştürmeyi planladıklarını bildirdi.
CUMHURİYET / 18 EKİM 2010







