ABD'de kar durdu ama yollar hâlâ açılamadı. Avustralya'da selin vurduğu binlerce kişinin imdadına helikopterler yetişti. İngiltere'de ise "Son 3 asrın en oğuk kışı olacak" uyarısı yapıldı
Yeni yıla dünyanın dört bir yanı, doğayla mücadele halinde giriyor. Avustralya ve Mısır'da sel, Hindistan'ın Jammu-Keşmir eyaletinde ise kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. ABD'nin en büyük kenti New York'u felç eden tipi sonrası kar temizleme çalışmalarını yavaş bulan halk, eleştiri oklarını Belediye Başkanı Michael Bloomberg'e yöneltti.
İngiltere'de ise meteorologlar bu kışın son üç yüz yılın en soğuk mevsimi olabileceği konusunda uyardı.
Avustralyada Sağanak ve sel ülkenin kuzeydoğusundaki Queensland eyaletini etkiledi. Emerald kentinde sel yüzünden 15 bin kişi evlerinde mahsur kaldı.
Mısırda Kızıldeniz kıyısındaki 5 liman, hızı saate 60 kilometreyi bulan fırtına ve dev dalgalardan dolayı geçici olarak kapatıldı. Başkent Kahire'de yağışların sebep olduğu kazalarda 4 kişi ölürken, 30 kişi de yaralandı. orta kesimlerde yer alan Minye kentinin El Başra köyü yakınlarında, kötü hava şartlarından dolayı öğrencileri taşıyan servis otobüsünün kaza yaparak devrilmesi sonucu 11 kız öğrencinin sel sularına kapılarak hayatını kaybettiği bildirildi.
31 ARALIK 2010






