Dünyada altın fiyatlarının artmasıyla rekora koşan altın, özellikle düğün yapacakları 14 ayar altına yöneltiyor.
Amerika ekonomisinin belirsizliği ve İtalya ve Yunanistan'ın kötü durumda bulunması, dünyada altının ons fiyatının yükselmesine neden oluyor. Bunun Türkiye'ye yansıması olarak rekor üzerine rekor kıran altın fiyatları, özellikle düğün yapacak vatandaşları farklı alternatiflere yönelmeye zorluyor.
Sarraf yapan Mehmet Kuşdemir, dünyada büyük ekonomilerin belirsiz durumunun, sağlam yatırım olarak görülen altına ilgiyi artırdığını ve altının ons fiyatının günden güne arttığını belirterek, "Bu artış Türkiye'de neredeyse dakikalık artışlara neden olabiliyor.
Geçen hafta 130 lira civarında satılan çeyrek altın şu an 142 lira civarında satılıyor. Şu an altının ons fiyatı bin 560 civarında ama bu rakamın yıl sonuna kadar bin 600-bin 700'ü bulması bekleniyor ki, bu da 24 ayar altının gramının üç haneli rakamları göreceğinin bir göstergesi. Şu an 22 ayar altının gramı 77 lira, çeyrek altın 142 lira, yarım altın 284 lira civarında satılıyor" dedi.
Milli Gazete / 18 Temmuz 2011






