Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, KOBİ'lerin borsaya açılırken yapacakları masrafların, 100 bin liraya kadar olan kısmını KOSGEB'in karşılayacağını bildirdi.
Bakan Ergün, bağımsız denetim yaptırmak isteyen KOBİ'lerin de 10 bin Türk Lirasına kadar geri ödemesiz şekilde KOSGEB tarafından destekleneceğini bildirdi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, OSTİM Çıraklık Eğitim Vakfı Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen ''KOBİ'ler İçin Alternatif Finansman İmkanı: KOBİ'ler Borsaya Açılıyor'' konulu bilgilendirme toplantısında konuşma yaptı.
Konuşmasında KOSGEB tarafından, KOBİ'lere verilecek yeni destekler konusunda bilgiler veren Ergün, borsaya açılmak isteyen KOBİ'ler için özel bir destek programını devreye aldıkların bildirdi.
Bu program kapsamında, KOSGEB aracılığı ile borsaya açılacak KOBİ'lerin yapacakları masrafların, 100 bin liraya kadar olan kısmının karşılanacağını belirten Ergün, bunun ise KOBİ'ler için çok önemli bir fırsat olduğunu kaydetti. Ergün, söz konusu imkanla KOBİ'lerin borsaya açılma maliyetlerini ciddi oranda düşürdüklerini bildirdi.
KOBİ'lerin bu maliyetlerinin onda 1'e kadar indirildiğini belirten Bakan Ergün, ''Başka bir firma 10 lira masraf ediyorsa, bir KOBİ 1 lira masraf edecek. O 1 liranın da büyük bir bölümünü KOSGEB vasıtasıyla biz karşılamış olacağız'' dedi.
14 TEMMUZ 2011







