İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0607:3908:2412:5315:3717:5619:24
Kabe

Türkiye vuruyor; ABD ise uzaktan izliyor

Güncel
|

Türkiye sınır boyunca operasyonlarını sıklaştırarak PKK yuvalarını havadan bobalalarken, ABD de sınırın öte yakasında uçuşlarını artırdı.

Türkiye sınır boyunca operasyonlarını sıklaştırarak PKK yuvalarını havadan bobalalarken, ABD de sınırın öte yakasında uçuşlarını artırdı.  

Terör örgütü PKK'ya karşı gerçekleştirilen askerî operasyonlar devam ederken ABD helikopterleri sınır boylarındaki uçuşlarını artırdı.
Çok sayıdaki Türk tankının dün Türkiye ile Irak arasındaki tampon bölgeye mevzilenmesinin ardından ABD'ye ait iki askerî helikopter, Zaho üzerinden Irak sınır kapısı olan Halil İbrahim Sınır Kapısı'na iniş yaptı.
Hac konaklama tesislerindeki çok sayıdaki tank, dün sabah saatlerinde birlikten çıkarak Türkiye ile Irak arasındaki tampon bölge olan Kapılı ve Çalışkan köyü yakınlarına mevzilendi. Kısa bir süre sonra ABD'ye ait iki askeri helikopter, Zaho üzerinden Irak sınır kapısı olan Halil İbrahim Sınır Kapısı'na iniş yaptı. Helikopterler burada bir buçuk saat bekledi.
Amerikan helikopterlerinin uçuşuna Türkiye'den jet hızıyla cevap geldi. Diyarbakır'dan kalkan iki F-16 savaş uçağı, güvenlik önlemlerin had safhada olduğu Kuzey Irak sınırının Türkiye hattında tur atarak geri döndü.
F-16'ların uçuşunun ardından havalanan ABD helikopterleri Irak sınır bölgesinde kısa bir uçuşun ardından geri döndü. Helikopterlerin sınır kapısına gelmelerinin ardından Habur Sınır Kapısı'ndan giriş-çıkışlar yaklaşık iki saat durduruldu.

PKK YUVALARI HAVADAN BOMBALANDI

Şırnak'ın Cizre ilçesi yakınlarında terör örgütü PKK mensuplarının geçiş yolu olarak kullandığı Cudi Dağı'nın yüksek kesimlerine top ve tank atışı yapıldı. Cizre ilçesine bağlı Hisar ve Çağlayan köyleri yakınlarında güvenlik güçleri tarafından düzenlenen operasyon kapsamında yapılan atışların ardından dağdan duman yükseldiği ve bazı yerlerde yangın çıktığı gözlendi.
Tank ve top ateşinin ardından, askerî birliklerin arazi araması yaptığı kaydedildi. Ayrıca Gabar Dağı, Cudi Dağı'nın kuzeyi ve diğer kırsal kesimlerde PKK mensuplarına yönelik operasyonlar zaman zaman hava destekli olarak sürdürülüyor.
Komando birliklerinin kaydırıldığı ve ihtiyaç duyulan askerî malzemelerin sevk edildiği bölgede düzenlenen operasyonlarla, teröristlerin barındığı yerler imha ediliyor. Cudi ve Gabar'ın kesiştiği Kasrik Boğazı mevkiindeki Kızılsu yol ayırımda bulunan tepelik bölgede, jandarma tarafından gece eğitimi düzenlendi.
DÜNYA BÜTENİ - 15 HAZİRAN 2007 CUMA


 

AKRA