Türk Deniz Kuvvetleri, ABD’den, savaş gemilerine karşı kullanılan gelişmiş Harpoon füzelerinden 51 adet satın almaya hazırlanıyor. Füzelerin satış bedelinin yaklaşık 159 milyon dolar olması bekleniyor.
Konuya ilişkin olarak Pentagon’a bağlı Savunma Güvenliği İşbirliği Dairesi, Kongre’ye satış bildiriminde bulundu. Kongre’den iki hafta içinde bir itiraz gelmemesi durumunda satış izni kesinleşecek.
Bu tür satışlarda Pentagon Kongre ile önceden danışmalarda bulunduğundan, herhangi bir itirazın gelmesi beklenmiyor.
Pentagon açıklamasında, füze satışının, Türk Deniz Kuvvetleri’nin elindeki Harpoon envanterini geliştireceği ve savaş gemilerine karşı yeteneklerini ilerleteceği belirtildi. Açıklamada füze satışının, Kıbrıs’taki çözüm çabalarını etkilemeyceği de kaydedildi.
Harpoon füzeleri, su üstü hedeflerine karşı savaş gemilerinden ve denizaltılardan fırlatılıyor.
NTVMSNBC - 17 HAZİRAN PAZAR