"Irak'la terörle mücadelede yeni dönemin başlatılması söz konusu" diyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bu konuda önemli mesafelerin alındığını söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, terörle mücadelenin Türkiye’nin en büyük meselesi olduğunu belirterek, bu konudaki kararlılığı dile getirdi.
Gül, şunları söyledi:
"Türkiye’nin terörle mücadeledeki kararlılığı çok açıktır. Ve terörle mücadelede Türkiye asla taviz vermeyecektir. Şüphesiz ki terör örgütü Irak’taki otorite boşluğundan faydalandığı için en çok bizimle işbirliği içerisinde olması gereken ve bununla ilgili yeni bir dönemin başlatılması da söz konusudur. Bu konuda önemli mesafelerin de alınmakta olduğunu burada söylemek isterim. Ama bunların detaylarını, bu konuların detaylarını doğrusu basınla konuşmayı da çok doğru bulmam. Çünkü bizim amacımız netice almaktır."
Terör zirvesi konusunda liderlere çağrısını yineleyen Gül, "Biliyorsunuz ben bütün parti başkanları ile görüştüm tek tek. Bu konularla ilgili ayrıca güçlü bir çağrıda da bulundum ki böyle bir konuda usul meselelerine hiç girmeden büyük bir özgüven içerisinde biraraya gelmeleri ve konuşmaları gerekir diye ikili olur toplu olur, nasıl olabiliyorsa" diye konuştu.
7 TEMMUZ 2010






