İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

2.100 liralık vergi iadesi yolda

2.100 liralık vergi iadesi yolda
Ekonomi
|

Gelir vergisi dilimleri Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararı doğrultusunda düzenlendi. Ücretliler yüzde 35'lik dilime geçiyor. Çalışana vergi iadesi geliyor

Gelir vergisi dilimleri Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararı doğrultusunda düzenlendi. Ücretliler yüzde 35'lik dilime geçiyor. Çalışana vergi iadesi geliyor

Maliye Bakanlığı, Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararı doğrultusunda gelir vergisi dilimleri ve uygulanacak oranları yeniden belirledi. Meclis Genel Kurulu'nda görüşülen "Torba Tasarı" ile ücretlilerin daha geç yüzde 35'lik dilime geçmesi sağlanıyor. Yüzde 27'lik dilimin üst sınırı da 50 bin liradan 76 bin 200 liraya çıkarılıyor. Böylece üst gelir grubunda bulunan ücretlilere 2 bin 100 liraya kadar vergi iadesi yapılacak. Tasarıda vergi diliminin yükseltilmesinden doğacak alacakların ödemesine ilişkin bir düzenleme yapıldı. Buna göre, 2010 başından itibaren geçerli olması öngörülen bu düzenlemeden doğacak fark, yasanın Resmi Gazete'de yayımını izleyen vergi döneminde beyan edilerek ödenecek.

E-TEBLİGAT DÖNEMİ

Tasarı ile Maliye Bakanlığı'nın elektronik ortamda tebligat yapmasının yolu da açılıyor. Bakanlık, Tebligat Kanunu'na bağlı kalmadan, elektronik adres kullanma zorunluluğu getirme ve usullerini belirlemeye yetkili olacak.

SABAH / 17 TEMMUZ 2010

AKRA