Yüzyılın Projesi Bakü-Tiflis-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı'nda tam kapasiteye ulaşıldı.
Hattan günde bir milyon varil petrol pompalanmaya başlandı. Tüm pompa istasyonlarının çalıştırılmasıyla hatta tam kapasiteye ulaşıldı. Hattan saatte 6 bin 600 metreküp petrol pompalanıyor.
Tankerlere yüklemenin daha hızlı yapılabilmesi için de Ceyhan'daki Haydar Aliyev Deniz Terminali'ndeki iskele yeniden düzenlendi. Her iki rıhtımda üç koldan aynı anda yükleme yapılması sağlandı.
Hattan şimdiye kadar Ceyhan'a ulaşan petrolün 148 milyon varili 183 tankerle çeşitli ülkelere gönderildi. Ceyhan'a ilk Azeri petrolünün ulaşmasının üzerinden bir yıl geçerken Türkiye 670 milyon dolar gelir elde etti. Hattın kapasitesinin günde bir milyon 600 bin varile çıkarılması için teknik çalışmalar ise devam ediyor. İlk aşamada kapasitesinin günde bir milyon 200 bin varile çıkmasıyla da Türkiye'nin yıllık gelirinin 2 milyar dolar olacağı belirtiliyor.
TRT - 19 HAZİRAN 2007 SALI