İngiltere Başbakanı David Cameron, Türkiye ile ticari ilişkilerini artırmayı hedeflediklerini belirtirken, 9 milyar dolar olan ticaret hacminin 5 yıl içerisinde ikiye katlanmasını istedi
İngiltere Başbakanı David Cameron, ABD'den sonra ikinci yurtdışı gezisini gerçekleştirdiği Türkiye'de: "İngiliz işadamlarını, Türk işadamları gibi azimli olmaya teşvik ediyoruz. Daha fazlasını görmek istiyoruz" dedi.
Türkiye'nin, İngiltere'nin ekonomisi, güvenliği, siyaseti ve diplomasisi için büyük önem taşıdığını vurgulayan Cameron, "Bu yılın başından itibaren hangi Avrupa ülkesi yüzde 11 büyüdü? Hangi ekonomi, 2050'de Avrupa'nın en büyük ikinci ekonomisi olacak? 27 üyeli Avrupa'da hangisinin bu kadar genç nüfusu var? Avrupa'daki hangi ülke bir numaralı televizyon üreticisi ve Çin'den sonra inşaat ve kontratta ikinci?' sorularını yönelttikten sonra Türkçe olarak, "Tabii ki Türkiye" cevabını verdi.
SABAH / 28 TEMMUZ 2010






