Hükümet ile memur konfederasyonlarının toplu görüşme maratonu sürüyor. KESK’in çekildiği pazarlık masasında bugün 3’üncü tur görüşmeler yapılacak. Hükümet zam oranı konusundaki önerisini hafta sonuna saklarken, Memur-Sen hemen açıklanması çağrısında bulundu.
Memur-Sen, yüzde 5 artı 5 zam ve en az 120 liralık seyyanen ödeme, Kamu-Sen 200 lirası seyyanen olmak üzere yüzde 10’luk zamla birlikte toplam 310 artış istiyor.
En düşük memur maaşının bin 650 liraya çıkarılmasını talep eden KESK ise referandumdan sonra toplu sözleşme yapılması isteği kabul görmeyince görüşmelerden çekilmişti.
Hükümetten henüz net bir öneri yok. Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, "Ne kadar zam verileceği, ek ödeme olacak mı olmayacak mı, olacaksa miktarının ne olacağıyla ilgili bizim bir önerimiz yok" dedi.
Toplu görüşmelere başkanlık eden Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, enflasyon oranını işaret etti: "Olsa da hepsini versek ama nihayet siz bütçe imkanlarıyla kamu çalışanlarının ücretlerini denkleştireceksiniz."
Hükümet, 28 Ağustos’ta yapılacak dördüncü ve son turda zam önerisini masaya getirmeye hazırlanırken, Memur-Sen, önerinin hemen açıklanmasını istiyor. Toplu görüşme maratonunu ardından, yeni yıl için memurlara önerilen zam oranı ortaya çıkmış olacak. Zam konusunda son karar Bakanlar Kurulu’nda verilecek.
24 AĞUSTOS 2010







