İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0607:3908:2412:5315:3717:5619:24
Kabe

Türkiye 2. kez BMGK'ya aday olacak

Türkiye 2. kez BMGK'ya aday olacak
Güncel
|

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, New York’ta Türkevi’nde, devam eden 65. dönem Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Genel Görüşmeleri kapsamında Türkiye’nin temaslarıyla ilgili bilgi verdi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, New York’ta Türkevi’nde, devam eden 65. dönem Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Genel Görüşmeleri kapsamında Türkiye’nin temaslarıyla ilgili bilgi verdi.

Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantılarında her zaman son derece aktif olduğuna dikkat çeken Davutoğlu, gündemdeki her konuyla ilgili olarak Türkiye’nin mutlaka bir katkısı ya da söyleyeceği sözü bulunduğunu belirtti.

Davutoğlu, Türkiye’nin geçen yıldan bu yana Güvenlik Konseyi’nin geçici üyesi olmasıyla birlikte artık sadece kendisiyle ilgili olarak Kıbrıs, Irak, Balkanlar ve Kafkaslar gibi konular dışında da küresel nitelikli pek çok konuya doğrudan müdahil olmaya başladığını söyledi.

Terörizmle mücadele konulu dışişleri bakanlarının katılacağı bir toplantıya başkanlık yapacağını belirten Davutoğlu, "Belki de Güvenlik Konseyi tarihinde, döneminde iki tematik toplantı yapan, zirve ve dışişleri bakanları düzeyinde, tek ülke niteliği kazandık" diye konuştu.

Davutoğlu şöyle konuştu:

"Bazı ülkeler vardır Konsey’e girerler ve sadece gündeme gelen konularla ilgili fikir beyan ederler ve başka ülkelerin fikirlerine bakarlar ve ona göre tavır alırlar. Ülkeler vardır, Konsey’e BM felsefesi etrafında büyük katkılarda bulunurlar ve yaptıkları dönem üyelikleri unutulmaz. Biz ikinci grup örgütler arasına girmeyi başardık, bunun için de inşallah 2020 yılına girmeden ikinci kez Konsey üyeliği için adaylığımızı koyacağız."

28 EYLÜL 2010

AKRA