Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, kalıcı ve yaşayan bin anlaşma yapmak istediklerini ancak Rum kesiminin çözüm konusunda kendileri kadar makul hareket etmediğini söyledi.
Almanya’nın başkenti Berlin’de temaslarda bulunan Derviş Eroğlu, mülkiyet konusunda iyi niyetle teklif paketini müzakere masasına koyduklarını belirterek, bu konuda ortaya çıkacak sıkıntıların paylaşılması gerektiği bildirdi.
Derviş Eroğlu, "36 yıllık bir geçmişi ve 36 yıl içerisinde Kuzeyde ortaya çıkan yapıyı gözardı ediyorlar ki, bu doğru bir hareket değil. Neticede 2 halk var, 2 ayrı demokratik yapı var, 2 ayrı demokratik yapıdan ortak bir çatı kurmaya çalışıyoruz" dedi.
Eroğlu, temasları çerçevesinde, Türk Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, bazı milletvekilleri ve Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westervelle ile de bir araya gelecek.
25 EKİM 2010







