Lise mezunlarına yönelik Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sona erdi. Sınav saat 09.30’da başladı ve 120 dakika sürdü. Sınava yaklaşık 2 milyon lise mezunu aday katıldı.
Sınav Türkiye’de ve KKTC’nin başkenti Lefkoşa’da toplam 153 merkezde yapıldı. Adaylar güvenlik önlemleri nedeniyle adaylar didik didik arandı. Kalem dahil hiçbir maddenin sokulmaması nedeniyle kapı önlerinde 1 lira karşılığında emanetçilik yapan insanlar ortaya çıktı.
Sınavların yapıldığı binalara girerken adaylar ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet görevlileri tarafından el ve dedektör ile dikkatlice arandı. Çanta, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth gibi cihazlar ile kulaklık, kolye, küpe, broş, metal para gibi metal içerikli eşyalar her türlü elektronik-mekanik cihaz, sinav salonlarına alınmadı. Adayların sınava su getirmelerineyse bu kez izin verildi. Ancak su şişeleri üzerindeki etiketin sökülmesi şartı konuldu. Görevliler, marka yazılı etiketleri sökerek öğrencilerin salona suyla girmesine izin verdi.
Milliyet - 28 KASIM 2010
KPSS sona erdi


Lise mezunlarına yönelik Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sona erdi






