Financial Times gazetesi, Ankara'nın Wikileaks'de yayımlanan ABD diplomatik yazışmaları "önemsemediği" yorumunu yaptı. Gazetenin Washington ve Ankara çıkışlı ortak yazısının başlığı, "Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri’nin WikiLeaks’teki diplomatik mesajlarını önemsemiyor" şeklinde... Yazıda, WikiLeaks’in sızdırdığı belgelerde, Türkiye’nin Batı’ya yönelimi ve Türkiye’de iç siyasetteki bazı gelişmelerin sorgulandığı hatırlatılarak, "Türkiye bu belgeleri elinin tersiyle itti" görüşüne yer verildi.
Gazete, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun "Türkiye gibi tüm olayların ve jeopolitiğin merkezindeki ülkeler Batı’ya da yönelecektir, Doğu’ya da, Kuzey’e de, Güney’e de..." sözlerini de hatırlattı.
Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin WikiLeaks’te yayımlanan belgelerle ilgili olarak özel bir çalışma grubu oluşturduğunu açıklamıştı.
Davutoğlu, ’’Bize ulaşan belgeler en titiz şekilde, en dikkatlice ve en küçük virgülüne kadar tetkik ediliyor’’ demişti.
1 ARALIK 2010