İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0607:3908:2412:5315:3717:5619:24
Kabe

Zebari: Operasyona karşı koyarız

Dünya
|

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, Irak’a yönelik her türlü askeri operasyona karşı koyacak durumda olduklarını belirtti.

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, Irak’a yönelik her türlü askeri operasyona karşı koyacak durumda olduklarını belirtti.  

New York’ta Türk gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zebari, hükümet olarak Türkiye ile Irak arasında terör örgütü PKK yüzünden yaşanan gerginlik konusunda duruşlarının açık olduğunu söyledi.
“Biz Irak toprağını hedef alacak her askeri harekata karşıyız” diyen Zebari, “Türkiye ile iyi dostluk ilişkilerimiz olsun istiyoruz” ifadesini kullandı. Zebari, Türkiye’nin tüm meşru güvenlik endişelerinin tartışılacağı yerin, ABD, Türkiye ve Irak arasında oluşturulan üçlü mekanizma olduğunu belirtti.
Irak Dışişleri Bakanı, PKK’yı neden durduramadıkları sorulduğunda ise, “Irak hükümeti olarak topraklarımızda hiçbir yabancı grubu barındırmama konusunda yükümlülük altındayız. PKK sorunu Kuzey Irak’tadır ve orada güvenlikten sorumlu bölgesel bir otorite var” yanıtını verdi.
NTVMSNBC - 14 HAZİRAN 2007 PERŞEMBE

 

AKRA