Büyükelçilik yetkilileri, Kongre üyelerinin ekipleriyle de yoğun bir telefon trafiği yürütürken, Beyaz Saray ve Dışişleri Bakanlığıyla da temaslar sürdürüldü. Bu temaslarda, hem Beyaz Saray hem de Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin, konuyu yakından takip ettiklerini söyledikleri öğrenildi.
Büyükelçiliğin çabaları sonucunda Amerikan Ticaret Odası'nın da devreye girmesi sağlandı. ABD Ticaret Odası yetkililerinin, Kongre üyelerine yönelik, Türkiye ile ilişkilerin önemine dikkati çekerek, bunun riske atılmaması ve ticari ilişkilere zarar verilmemesi gerektiği gibi uyarılarda bulunduğu öğrenildi.
Türkiye için çalışan lobi şirketi de aynı yöndeki çalışmalarını sürdürürken, Büyükelçilik kaynakları, ABD'deki Türk toplumunun da konuyla ilgili çok duyarlı davrandığını, onların bu çalışmalarını takdirle izlediklerini belirtti
21 ARALIK 2010






