İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0607:3908:2412:5315:3717:5619:24
Kabe

Güney Sudan'da referandum devam ediyor

Güney Sudan'da referandum devam ediyor
Dünya
|

Sudan'dan ayrılıp ayrılmama konusunda referandumun devam ettiği ülkenin güneyinde halk, yoksulluk ve olanaksızlıklarla boğuşarak hayatta kalmaya çalışıyor.

Sudan'dan ayrılıp ayrılmama konusunda referandumun devam ettiği ülkenin güneyinde halk, yoksulluk ve olanaksızlıklarla boğuşarak hayatta kalmaya çalışıyor.

Güney Sudan'ın merkezi Juba'da, sağlık ve altyapı ve ulaşım hizmetlerine duyulan ihtiyaç açıkça göze çarpıyor. Kentte çeşitli ülkelerin açtığı sağlık merkezlerinin birkaçı dışında hemen hepsinin kapısına kilit vurulmuş durumda.

Essabah hastanesinde, yatak olmaması yüzünden çoğu evlerinden getirdiği karton ve bezlerin üzerinde oturan hastalar, yeterli sayıda doktor bulunmadığı için ağaçların gölgesinde saatlerce beklemek zorunda kalıyor.

Bölgede sarıhumma, anemi ve sıtma gibi hastalıkların yaygın, yoksulluk ve salgın hastalıklar yüzünden de kentteki çocuk ölümlerinin çok yüksek olduğunu belirten Sivis, eğitimli doktorlara, teknik malzemeye ve ilaca acil ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Yeşil alanlarıyla gelenleri kendisine hayran bırakan yoksul Juba'da, iki ana cadde dışında asfalt yol bulunmuyor. Kentin diğer yolları toprak.

Yaklaşık 4 milyon kişinin oy hakkı bulunan referandumda, Sudan'ın güneyinde yaşayanların yanı sıra kuzeyde yaşayan güneyli vatandaşlar oy kullanabiliyor.

11 OCAK 2011

AKRA