İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

Doğalgaza Mısır zammı olmayacak

Doğalgaza Mısır zammı olmayacak
Ekonomi
|

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Mısır, Tunus ve çevre ülkelerdeki gelişmeler nedeniyle doğalgaza herhangi bir zam yapılmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Mısır, Tunus ve çevre ülkelerdeki gelişmeler nedeniyle doğalgaza herhangi bir zam yapılmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Türkiye'nin son iki yılda enerji yatırımlarının üretim tarafına 8 milyar lira civarında yatırım yaptığını söyleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Siyasi istikrarın artık sürdürülebilir olmasının piyasalardaki kabulü, bizim enerji sektöründeki işimizi daha da kolaylaştırdı'' dedi. Mısır ve bölge ülkelerde yaşanan kaosa da değinen Yıldız, gelişmeler nedeniyle doğalgaza zam yapılacağı yönündeki söylemlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti

Yıldız, Irak Başbakan Yardımcısı Hüseyin Şehristani ile de bir araya geldi. Toplantının ardından bir açıklama yapan Yıldız, görüşmede Türk şirketlerinin Irak'ta yalnızca enerji sektöründe değil inşaat sektöründe de iş yapmalarını sağlayacak konulara değindiklerini söyledi. Irak Başbakan Yardımcısı Hüseyin Şehristani ise, Türk şirketlerini Irak'ta sadece enerji alanında değil diğer alanlarda da görmek istediklerini ifade etti.

SABAH / 4 ŞUBAT 2011

AKRA