Mısır’dan sonra Libya da kaynıyor. Yaşanan çatışmalarda ölü sayısının 223’ü aştığı bildiriliyor. Libya’da yaşananlar Dışişleri Bakanlığını da harekete geçirdi. Gece düzenlenen acil toplantıda Libya’daki çatışmalar ele alındı.
Libya’daki olayların tırmanması üzerine ülkede yaşayan Türk vatandaşlarının durumunu ele almak için Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Dışişleri Bakanlığının üst düzey temsilcileri biraraya geldi ve olası bir isyan durumunda yapılacaklar tartışıldı.
Toplantıda ayrıca Genelkurmay Başkanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Denizcilik Müsteşarlığı, Sivil Havacılık, Başbakanlık Afet İşleri ve Kızılay’dan üst düzey yetkililer de hazır bulundu.
Libya’daki Türklerin güvenliği ve bundan sonra yaşanacaklar, acil toplantıda ayrıntılarıyla değerlendirildi.
Başbakanlık’tan akşam saatlerinde yapılan açıklamada da, şu ana kadar 581 vatandaşımızın Türkiye’ye salimen getirildiği duyuruldu. Ayrıca tahliye sürecinde Libya Büyükelçiliğine destek sağlamak üzere Dışişleri Bakanlığı’nca 5 kişilik ekip gönderilmesi kararlaştırıldı. Bingazi Havaalanı’nda Türkiye’ye getirilmeyi bekleyen vatandaşlar için de, Kızılay tarafından bin 500 kişilik kumanya hazırlandı.
Libya’dan Türkiye’ye getirilecek vatandaşların sayısının üç bini bulması bekleniyor.
21 ŞUBAT 2011







