İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

Suudi Dışişleri Bakanı Türkiye'ye geliyor

Suudi Dışişleri Bakanı Türkiye'ye geliyor
Güncel
|

Bahreyn'de gerginlik sürerken Ankara'ya önemli bir konuk geliyor. Suudi Dışişleri Bakanı Prens Suud El Faysal bugün Ankara'da olacak.

Bahreyn'de gerginlik sürerken Ankara'ya önemli bir konuk geliyor. Suudi Dışişleri Bakanı Prens Suud El Faysal bugün Ankara'da olacak.

El Faysal'ın Türkiye ziyareti son iki gün içinde yapılan telefon diplomasisinin ardından kararlaştırıldı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Moskova'da hem Suudi hem Bahreyn hem de İran dışişleri bakanlarıyla telefonda görüşmüştü.

Edinilen bilgilere göre Başbakan Erdoğan, Rusya'dan Türkiye'ye döndükten sonra El Faysal ile görüşecek. O görüşmede Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da olacak. Görüşmede öncelikli gündem Bahreyn'de yaşanan gerginlik. Şii ayaklanmalarının ardından Suudi Arabistan askerleri Bahreyn'e girmişti.

Ankara, Suudi Dışişleri Bakanı'na gerilimi düşürün mesajı verecek. Daha önce yapılan telefon görüşmesinde Türkiye'nin gerilimi düşürmek için sunduğu öneriler tekrarlanacak.

Kaynaklar öneriler hakkında bilgi vermese de, Erdoğan'ın El Faysal ile görüşmesinde "Ortadoğu'da yeterince gerginlik var, ayaklanmaların yanısıra, bu tip gerilimlerle tansiyon yükselmemeli" demesi bekleniyor.

Ankara benzer mesajları Bahreyn yönetimine de veriyor. Ayrıca siyasi reform süreci geri plana itilmemesi gerektiği konularında da uyarıyor.

HABER7 / 17 MART 2011

AKRA