İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

Füze kalkanında anlaşma yok

Dünya
|

ABD Başkanı George Bush ve Rusya Devlet Başkanı Vladımir Putin, Washington’ın Doğu Avrupa’ya konuşlandırmayı planladığı füze kalkanı projesi konusunda uzlaşamadı.

ABD Başkanı George Bush ve Rusya Devlet Başkanı Vladımir Putin, Washington’ın Doğu Avrupa’ya konuşlandırmayı planladığı füze kalkanı projesi konusunda uzlaşamadı.  

Çek Cumhuriyeti ve Polonya’ya füze savunma sistemi kurulmasına karşı olan Putin, sisteme katılacak ülkelerin sayısının artırılması içeren bir teklifi Bush’a iletti. Putin’in teklifini “yenilikçi” olarak niteleyen Bush ise sisteme Polonya ve Çek Cumhuriyeti’nin dahil edilmesinde ısrarlı. Ancak Rusya, Moskova’nın eski arka bahçesi olarak bilinen bu ülkelere füze savunma sistemi kurulmasını, kendi güvenliğine tehdit olarak görüyor.
Görüşmede İran konusuna da değinen Bush, Washıngton ile Rusya’nın benzer endişeler taşıdığını belirterek, iki ülkenin ortak bir tutum geliştirmesini önerdi.
Konuyla ilgili net bir açıklama yapmayan Putin ise, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ndeki sürecin devam etmesiyle başarıya ulaşacaklarını dile getirdi.
NTVMSNBC - 3 TEMMUZ 2007 SALI

 

AKRA