KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar, yaptığı açıklamada, “11 milyon liralık ödemenin 30 Ağustos tarihi itibariyle bankaya yapılacağı bilgime gelmiştir” dedi.
Ödemenin banka üzerinden yapılacağını da açıklayan Tatar, elektriğin Rumlara iyi niyet çerçevesinde verildiğine işaret ederek, bu ay sonu itibariyle dolan elektrik alma sözleşmesinin en az altı ay daha devam edeceğini söyledi.
Tatar, “Rum tarafında ciddi bir açık vardır. Bu açığın giderilmesi için yapılan çalışmalar çok uzun zaman alacaktır. Jeneratörlerle bu işin giderilmesi hem daha pahalı, hem de pratik değildir. Onun için elektrik akımı çok da kolay olmuştur. Haspolat üzerinden elektrik çok basit bir şekilde verilebilmiştir. Bana göre, bunun devamı iki tarafın da müşterek menfaatinedir” diye konuştu.
HÜRRİYET / 13 AĞUSTOS 2011






