İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0607:3908:2412:5315:3717:5619:24
Kabe

Yasak bitti, tezgahlar balıkla doldu

Yasak bitti, tezgahlar balıkla doldu
Ekonomi
|

Av yasağı kalktı, tezgahlarda balık türü çoğaldı. Fiyatların yarı yarıya düştüğü tezgahlarda taze hamsi, palamut ve istavrit de yerini almaya başladı. Havaların güzel seyretmesi nedeniyle ağların dolu geldiğini belirten balıkçılar fiyatların daha da düşeceğini söyledi. Av yasağının da tam uygulanmasından memnun kalan balıkçılar, faydasını gördüklerini kaydetti. Balıkçıların 'fiyatlar düştü' demesine rağmen, alışverişe gelen vatandaşlar fiyatları pahalı buldu.Denizlerde av yasağının sona ermesiyl

Av yasağı kalktı, tezgahlarda balık türü çoğaldı. Fiyatların yarı yarıya düştüğü tezgahlarda taze hamsi, palamut ve istavrit de yerini almaya başladı. Havaların güzel seyretmesi nedeniyle ağların dolu geldiğini belirten balıkçılar fiyatların daha da düşeceğini söyledi.
Av yasağının da tam uygulanmasından memnun kalan balıkçılar, faydasını gördüklerini kaydetti. Balıkçıların 'fiyatlar düştü' demesine rağmen, alışverişe gelen vatandaşlar fiyatları pahalı buldu.Denizlerde av yasağının sona ermesiyle dün akşam balıkçılar ilk ağlarını denize bıraktı. Ağları dolduran balıklar da sabahın erken saatlerinden itibaren tezgahlardaki yerini aldı. Sezonda hamsi, palamut ve istavrit en çok tutulan balık türleri.

Yeni ürünlerin tezgahlara gelmesiyle fiyatlarda da düşüş başladı. Kumkapı'daki balıkçılar fiyatların yüzde 50 oranında düştüğünü ve düşüşün devam edeceğini belirtiyor.

1 EYLÜL 2011

AKRA