İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

Irak'ta Şii milislere operasyon

Dünya
|

Irak'ta, hükümet güçlerinin, Bağdat'taki Şiilere yönelik operasyonu sürüyor. Son çatışma ve saldırılarda, 25'i Sadr semtinde olmak üzere 34 kişi öldü.

Irak'ta, hükümet güçlerinin, Bağdat'taki Şiilere yönelik operasyonu sürüyor.  Son çatışma ve saldırılarda, 25'i Sadr semtinde olmak üzere 34 kişi öldü.

Amerikan güçlerinin desteğindeki Irak ordusu, Basra'da Essadr'ın Mehdi ordusuna yönelik operasyonunun ardından, Şii liderin kalesi konumundaki Sadr semtini hedef alıyor.  Buradaki son çatışmalarda 12'si direnişçi 25 kişi öldü.

Bağdat ve ülkenin diğer noktalarında ise, biri Amerikan askeri 9 kişi yaşamını yitirdi. Amerikan güçlerinin Pazar gününden bu yana verdiği kayıp 11'e yükseldi. Mukteda Essadr ise, Irak hükümetinden operasyonlara son vermesini ve Amerikan işgalinin sona ermesi yolunda bir takvim belirlenmesini istedi. Essadr, aksi takdirde Ağustos ayında ilan ettiği ateşkesi bozacağını da duyurdu.
TRT - 9 NİSAN 2008 ÇARŞAMBA
AKRA