Sırbistan Başbakanı Vojislav Kostuniça milletvekillerine hitaben yaptığı konuşmada "Sırbistan'la normal ve dostça ilişkiler yürütmek isteyen ülkeler, devletlerin sınırlarının değişmezliğini garanti eden Birleşmiş Milletler şartına saygı göstermeliler" dedi.
Belgrad yönetimi, daha önce bölge için geniş bir özerklik önermiş, ancak Kosova nüfusunun yüzde 90'ını oluşturan Arnavutların temsilcileri bağımsızlıktan başka bir çözümü kabul edemeyeceklerini söylemişti.
Temas Grubu
ABD, Rusya, Fransa, İngiltere, Almanya ve İtalya'dan diplomatik temsilcilerden oluşan Temas Grubu, dün Viyana'da bir araya gelerek resmi olarak Sırbistan'ın bir parçası olmasına rağmen 8 yıldır BM yönetiminde olan Kosova'nın nihai statüsü konusunda bir çözüm arayışına başladı.
CUMHURİYET -26 TEMMUZ 2007 PERŞEMBE






