Iraklı yetkililer, ABD ve İran'ın Bağdat Büyükelçileri Ryan Crocker ile Hasan Kazımi Kumi'nin Bağdat'ın çok sıkı korunan Yeşil Bölgesi'nde görüşmeye başladığını kaydetti. Görüşmenin gündemi konusunda bilgi verilmedi.
İki ülke arasında Irak konusundaki görüşmenin ilk turu 28 Mayıs'ta yapılmıştı.
ABD ve İran büyükelçileri son olarak mayıs sonunda bir araya gelmiş ve bu görüşme iki ülke arasında 27 yıl aradan sonraki en üst düzey görüşme olmuştu. Iraklı liderlerin de, ülkedeki siyasi krize çözüm bulabilmek amacıyla önümüzdeki cuma günü bir araya gelmesi bekleniyor.
Toplantıya Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, Başbakan Nuri El Maliki, Devlet Başkan Yardımcısı Tarık El Haşimi ile kuzeydeki bölgesel yönetimin lideri Mesud Barzani ve Şii lider Abdülaziz El Hekim'in katılması planlanıyor.
Iraklı liderlerin, anayasal değişiklikler gibi bir dizi çeşitli konuyu görüşecekleri, Kerkük sorununun da gündeme alınabileceği kaydediliyor.






