İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0607:3908:2412:5315:3717:5619:24
Kabe

Ortadoğu Dörtlüsü toplanıyor

Dünya
|

Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya'dan oluşan Ortadoğu Dörtlüsü Lizbon'da biraraya geliyor.

Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya'dan oluşan Ortadoğu Dörtlüsü Lizbon'da biraraya geliyor.  
 
Bu toplantı, Hamas'ın Gazze Şeridi'nde kontrolü ele geçirmesi ve İngiltere eski Başbakanı Tony Blair'in Ortadoğu Dörtlüsü özel temsilcisi olarak atanmasından sonraki ilk toplantı.
AB Dönem Başkanlığı'nı yürüten Portekiz'in ev sahipliğindeki toplantının gündemi, İsrail ve Filistinliler arasındaki barış sürecinin yeniden nasıl canlandırılacağı...
Lizbon'daki toplantıya Blair'in yanısıra, Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Condoleeza Rice, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da katılıyor.
Amerikan Başkanı George Bush, geçtiğimiz günlerde İsrail ve Filistinliler arasındaki barış görüşmelerini yeniden başlatmak için uluslararası bir konferans düzenlenmesi çağrısında bulunmuştu.
Filistin Yönetimi Lideri Mahmud Abbas ve İsrail Başbakanı Ehud Olmert arasında yapılan son görüşmede de, İsrail hapishanelerinde tutulan 256 mahkumun serbest bırakılmasına karar verilmişti. Bu mahkumların yarın (20.07.2007) sabah serbest bırakılacağı bildiriliyor.
TRT - 19 TEMMUZ 2007 PERŞEMBE
AKRA