İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

Irak için endişe veren rapor

Dünya
|

Irak nüfusunun üçte birinin acil insani yardıma ihtiyacı var, yer değiştiren 4 milyon Iraklıya hergün onbinlercesi ekleniyor, çocukların

Irak nüfusunun üçte birinin acil insani yardıma ihtiyacı var, yer değiştiren 4 milyon Iraklıya hergün onbinlercesi ekleniyor, çocukların yüzde 30'u   beslenemiyor.

Bu değerlendirmeler İngiliz yardım kuruluşu OXFAM ve Irak'taki sivil toplum örgütlerinin yayımladığı son raporda yer alıyor.
Irak için faaliyet gösteren 280 sivil toplum örgütünün bağlı bulunduğu Koordinasyon Komitesi ve OXFAM tarafından hazırlanan rapora göre, Irak hükümeti yaklaşık 8 milyon vatandaşına su, temizlik, barınma ve yiyecek sağlayamıyor.
Yaşanan şiddetin, 2003'teki işgalden bu yana giderek derinleşen insani felaketi maskelediğine işaret edilen raporda, 2 milyon Iraklının ülke içinde yer değiştirdiği, 2 milyonunun da komşu ülkelere kaçtığı kaydediliyor.
Rapora göre, 26.5 milyonluk nüfusun yüzde 70'i yeterli su bulamazken, çocukların yüzde 30'u açlık çekiyor ve halkın yüzde 15'i de fakirlikten yiyecek alamıyor.
TRT - 30 TEMMUZ 2007 PAZARTESİ
AKRA