ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Bryman Whitman, devir teslimleri nedeniyle asker sayısının bu düzeye çıktığını belirterek, Irak'taki ABD askerlerinin sayısının sık sık değiştiğini, ancak 2005 yılının ocak ayında yapılan seçimlerden bu yana en yüksek sayıya çıktığını söyledi. Seçimler sırasında Irak'ta tam 161 bin ABD askeri bulunuyordu.
ABD Başkanı George W. Bush'un, bu yılın ocak ayında Irak'taki ABD askerlerinin sayısının artırılacağını söylemesinin ardından, asker sayısının 30 bin arttığı bildiriliyor.
ABD'de Bush'un muhalifi bazı Demokrat Partililer, Irak'tan asker çekmenin zamanının geldiğini ileri sürüyor.
Irak savaşının başladığı 2003 yılının mart ayından bu yana Irak'a ölen ABD askerlerinin sayısının 3 bin 680'i geçtiği kaydediliyor.
HABER 7 -8 AĞUSTOS 2007 ÇARŞAMBA






