İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

Maliki İran’da destek arayacak

Dünya
|

Ankara’daki temaslarının ardından bugün resmi bir ziyaret için İran’a giden Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Irak’taki şiddet olaylarını önlemek için görüşmelerde bulunacak.

Ankara’daki temaslarının ardından bugün resmi bir ziyaret için İran’a giden Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Irak’taki şiddet olaylarını önlemek için görüşmelerde bulunacak.
 
Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Ankara’daki temaslarının ardından bugün resmi bir ziyaret için İran’a gidiyor.
Aralarında, içişleri dışişleri ve enerji bakanlarının da yer aldığı bir heyetle İran’a giden Maliki, Irak’taki şiddet olaylarını önlemek için atılabilecek adımlar için destek arayacak.
Maliki hükümetindeki Sünni bakanların boykot kararı da görüşmeleri etkileyecek. Bağdat’ta Şiiler öncülüğündeki hükümetin devamlılığından yana olan Tahran’ın, Maliki’yi desteklemesi bekleniyor.

SURİYE’DE IRAK’IN GÜVENLİĞİ GÖRÜŞÜLECEK
Öte yandan Suriye, Irak’ın güvenliğiyle ilgili uluslararası bir toplantıya ev sahipliği yapıyor. Şam’da bugün başlayacak ve iki gün sürecek toplantıya ABD, Irak, İngiltere, İran, Türkiye ve Ürdün’den yetkililerin katılacağı açıklandı.
Suriye’yi terörizme destek vermekle suçlayan Bush yönetiminin de toplantıya katılması, Washington’un Suriye’ye bir jesti olarak görülüyor.
Türkiye’yi Irak özel temsilcisi Büyükelçi Oğuz Çelikkol başkanlığındaki bir heyetin temsil edeceği toplantının gündemi Suriye ile Irak arasındaki 360 kilometrelik sınır hattının denetimi.
Toplantıda Irak Baas Partisi’nin Suriye’deki unsurlarının tasfiye edilmesi konusunun da ele alınacağı belirtiliyor.
Türkiye’nin de toplantıda, terör örgütü PKK’nın Kuzey Irak bölgesini terör saldırılarına üs olarak kullanması konusunu da gündeme getirmesi bekleniyor.
NTVMSNBC -8 AĞUSTOS 2007 ÇARŞAMBA
AKRA