ADAYLAR
DSP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli ise, 11’inci cumhurbaşkanı seçiminde aday olduğuna ilişkin dilekçeyi TBMM Başkanlığı’na dün akşam sundu.
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, "Tüm arkadaşlarımız İçli'nin adaylığını destekliyor. 'İşte cumhurbaşkanı adayı böyle olur'u topluma göstereceğiz" dedi.1957 yılında Çorlu'da doğan İçli, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. İçli, 57'nci Hükümet'te Devlet Bakanı olarak görev aldı. İçli, evli ve 2 çocuk babası.
TURLAR
İlk turdan sonuç alınamaması durumunda ikinci tur 24 Ağustos Cuma günü gerçekleştirilecek. Bu turda da cumhurbaşkanı seçilemezse üçüncü tur 28 Ağustos Salı, üçüncü turdan da sonuç alınamaması durumunda ise cumhurbaşkanı seçiminin son turu 1 Eylül Cumartesi günü yapılacak.
Cumhurbaşkanı seçilebilmek için ilk iki turda en az 367 oy almak gerekiyor. Üçüncü turda ise TBMM üye tam sayısının salt çoğunluğunun (276) oyunu almak cumhurbaşkanı seçilmek için yeterli olacak.
Meclis Başkanı olduğu için, oy kullanamayacak olan Köksal Toptan dışında, 340 milletvekili olan AK Parti'nin, 3'üncü turda gerekli çoğunluğu sağlaması ve Abdullah Gül'ün, 11'inci cumhurbaşkanı olarak 28 Ağustos'ta seçilmesi bekleniyor.






