İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

‘Silahların seri numarası aynı’

Dünya
|

Türkiye’nin PKK’lı teröristlerin üzerinde ele geçirildiğini belirttiği Amerikan çıkışlı silahlarla, ABD ordusunun Irak

Türkiye’nin PKK’lı teröristlerin üzerinde ele geçirildiğini belirttiği Amerikan çıkışlı silahlarla, ABD ordusunun Irak güvenlik güçlerine verdiği bazı silahların seri numaralarının aynı olduğu, Amerikalı yetkililerce doğrulandı.  
 
Bu konu için ve daha geniş olarak ABD’nin Iraklılara verdiği, ancak akibeti belirsiz silahlarla ilgili açılan soruşturma çerçevesinde Pentagon başmüfettişi Claude Kicklighter, haftaya Irak’a gidecek.
Türkiye’nin Washington büyükelçisi Nabi Şensoy, PKK’nın elindeki ABD çıkışlı silahlarla ilgili Iraklı Kürt grupları suçlamıştı.
The New York Times’a göre Pentagon yetkilileri ise, silahların PKK’ya Iraklı Kürtler tarafından verildiği yönünde ellerinde kanıt olmadığını söyledi.
Bu yetkililer, silahların Irak’ta çalındıktan veya çatışmalarda kaybolduktan sonra karaborsada satılarak Türkiye’ye sokulmuş olabileceğini belirtti.
Pentagon sözcüsü Geoff Morrell, PKK’nın bir terör örgütü olduğunu vurgulayarak, “Eğer ABD çıkışlı silahlar Türkiye’de teröristlerin eline geçmişse bu, Amerikan devletinin veya bu bakanlığın politikası değil” dedi.
NTVMSNBC - 30 AĞUSTOS 2007 PERŞEMBE
AKRA