İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0607:3908:2412:5315:3717:5619:24
Kabe

İsrail kızgın, operasyon gündemde

Dünya
|

İsrail'in Gazze'ye operasyon hazırlığında olduğu iddia ediliyor.

İsrail'in Gazze'ye operasyon hazırlığında olduğu iddia ediliyor.  

Sderot ve çevresini hedef alan roket saldırısının ardından bölgede gerilim artarken, İsrail güvenlik kabinesi alınacak önlemleri görüşmek üzere yarın  toplanacak.
İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Sderot'a düzenlenen roket saldırısının sorumlusu olarak Hamas'ı gösterirken, "Hamas hem Filistin, hem İsrail halkına zarar veriyor. Ama İsrail'in sabrının da bir sınırı var" şeklinde konuştu.
Gazze Şeridi sınırındaki Sderot kentine dün sabah 7 Kassam roketi atılmış, roketlerden birinin bir kreşe isabet etmesi sonucu bölgedeki aileler çocuklarını okullardan almışlardı.
İsrail güvenlik kabinesi alınacak önlemleri görüşmek üzere yarın toplanma kararı alırken, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne geniş çaplı bir operasyon düzenleme beklentisi artıyor.
TRT - 4 EYLÜL 2007 SALI
AKRA