Halil, devlet başkanının parlamento tarafından yarın ya da cuma günü seçilebileceğini belirtti.
Anlaşmanın ayrıntıları açıklanmadı, ancak görüşmelere katılan ve adının açıklanmasını istemeyen bir başka muhalefet yetkilisi, kısa bir süre önce taraflar arasında seçim yasası konusundaki görüş ayrılıklarını ortadan kaldırmak için ortak komisyon kurulması konusunda anlaşmaya yakın olunduğunu söylemişti.
General Süleyman'a devlet başkanlığı
Tarafların, Şam yönetiminin desteklediği ve geçtiğimiz kasım ayında görevinden ayrılan Devlet Başkanı Emil Lahud'un yerine General Michel Süleyman'ın getirilmesi konusunda da aynı fikirde oldukları belirtiliyor.
Taraflar arasındaki özellikle, seçim yasası ve ulusal birlik hükümetindeki sandalyelerin dağılımı konusunda görüş ayrılıkları bulunuyordu.
Doha konferansına ev sahipliği yapan Katar'ın dış ilişkilerden sorumlu Devlet Bakanı Ahmed Bin Abdullah El Mahmud, dün Lübnanlı taraflara iki öneri sunduklarını ve bu önerilerin krizin sona ermesi yolunda "en iyi çözümleri" içerdiğini söylemişti.






