Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen "Uluslararası Saldırganlığa Karşı Küresel Direniş" konferansı sona erdi. Dünyanın dört bir yanından 300'e yakın Müslüman düşünür, akademisyen ve İslâmi hareket temsilcisinin karılfığı kaonferansta konuşan, düşünür Fethi Yeken, Amerikan saldırganlığının hedefinin bizzat İslâm olduğunu söyledi.
Yeken, Amerika'da neo-conlar ve Siyonist lobileri tarafından yapılan açıklamalar ve yayınlanan makalelerde İslâmi yaşam tarzının açık bir şekilde hedef alındığını belirtti.
Konferansa katılan Cezayir İslâmi Kurtuluş Cephesi eski lideri Abbas Medeni'de, Amerika ve İsrail'in başını çektiği Haçlı seferine karşı Müslümanların birleşip, tek vücut olarak karşı durabileceklerini söyledi. Medeni "İslâm Ümmeti bugün tarihin en zelil günlerinden birini yaşamaktadır. Düşmanlarımız dinimize, namusumuza, inançlarımıza el uzattılar. Artık bu zulümlere karşı durmanın zamanı geldi. Bunun içinde ilk olarak kendi aramızda birlik olmalıyız" dedi.
VAKİT 26.02.2005