Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Büyük Dairesi'nde görülen başörtüsü yasağına ilişkin davada Leyla Şahin'in avukatlığını yapan Kazım Berzeg, davanın şu anki aşamasının Türkiye'ye karşı değil AİHM'ye karşı olduğunu belirterek, “Çünkü Alt Daire kararını vermiş. Biz de ona karşı dava açtık. Bu konu, çarpıtılıyor” dedi.
Gazetemize konuşan Berzeg, hükümet kanadının avukatlarında değişiklik olduğu haberlerine de tepki göstererek, “Ben AİHM'de 1997 yılında girdiğim ilk duruşmada karşımda kim vardıysa şimdi de o vardı. Yani hükümetin bir kadro değişikliği sözkonusu değil. Aslı astarı olmayan haberler yapılıyor” dedi.
Kazım Berzeg, Türkiye'nin savunmasının kısa olduğu eleştirilerine ise, “Leyla Şahin davasında AİHM, kararını vermiş. Bizim bu davamız, Türkiye'ye değil AİHM'ye karşı. Hükümetin zaten söyleyeceği bir şey yok. 5 saat da konuşsalar bir şey değişmeyecek. Bu AİHM'ye karşı açılmış bir davaydı” diye konuştu. Berzeg, davanın ne zaman sonuçlanacağının belli olmadığını da belirterek, kararın açıklamasının uzun bir zaman alabileceğine de dikkat çekti.
MİLLİ GAZETE 20.05.2005