Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Petrol ve Petrol Ürünleri Sanayi Meclisi Başkanı ve aynı zamanda Shell Türkiye Ülke Başkanı Canan Ediboğlu, 10 numara yağın akaryakıt olarak kullanılmasının, peşpeşe gelen akaryakıt zamlarından sonra 2008’de önemli oranda yaygınlaştığını ve bunun sonucunda motorin satışlarında artış gerçekleşemediğini, devletin ciddi vergi kaybı yaşadığını söyledi.
Ediboğlu, TOBB meclis toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, yüksek vergilerin neden olduğu fiyat farkları nedeniyle ortaya çıkan “10 numara yağ” sorunuyla karşı karşıya olduklarını kaydetti.
Ediboğlu, şunları kaydetti: “Düşük viskoziteli baz yağlar ve atık yağların yanı sıra, farklı maddeler de içeren ve ’10 numara yağ’ olarak bilinen bir karışımın motorin yerine kullanılmak üzere satışı sektörün en önemli sorunu. 10 numara yağın akaryakıt olarak kullanılması, önemli oranda yaygınlaştı. Motorin satışlarında artış olmuyor. Kayıtdışı ve lisanssız bir faaliyet olarak gerçekleşen bu satışlar, çok büyük hacimlere ulaştı ve çok ciddi vergi kaybına neden oluyor.”
18 litrelik tenekesi 40 YTL






