İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

Ekonominin patronları İstanbul'da

Ekonomi
|

Dünya ekonomisine yön verenler İstanbul'da toplandı. IMF ve Dünya Bankası başkan yardımcıları ile dünyanın en büyük şirketlerinin üst düzey yöneticiler, hükümete, Türkiye'nin daha fazla yabancı sermaye çekebilmesi için neler yapılması gerektiğine ilişkin önerilerini sunacaklar. Yatırım Danışma Konseyi toplantısının 5'incisi için İstanbul'a gelen katılımcılar ilk olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile aile fotoğrafı için kameraların karşısına geçti. Toplantı, iki bölüm halinde gerçekl

Dünya ekonomisine yön verenler İstanbul'da toplandı.

IMF ve Dünya Bankası başkan yardımcıları ile dünyanın en büyük şirketlerinin üst düzey yöneticiler, hükümete, Türkiye'nin daha fazla yabancı sermaye çekebilmesi için neler yapılması gerektiğine ilişkin önerilerini sunacaklar.

Yatırım Danışma Konseyi toplantısının 5'incisi için İstanbul'a gelen katılımcılar ilk olarak Başbakan Erdoğan ile aile fotoğrafı için kameraların karşısına geçti.
Toplantı, iki bölüm halinde gerçekleştirilecek. İlk bölümde, yatırım ortamının iyileştirilmesi için son bir yılda yapılanlar değerlendirilecek.
Toplantının öğleden sonraki oturumunda ise Türkiye'nin önümüzdeki dönemde daha fazla yabancı sermaye çekmesi için yapması gerekenler mercek altına alınacak ve kapanış bildirgesi hazırlanacak.
Yatırım Danışma Konseyi toplantısına, IMF Birinci Başkan Yardımcısı John Lipsky, Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Graeme Wheeler ile toplam ciroları 88 milyar doları bulan 18 çokuluslu şirketin en üst düzey yöneticileri katılıyor.
TRT - 18 HAZİRAN 2008 ÇARŞAMBA
AKRA