İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0607:3908:2412:5315:3717:5619:24
Kabe

Irak'ta Şii-Kürt gerginliği

Güncel
|

Irak'ta Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin, Kürtlerin taleplerini göz ardı ettiği gerekçesiyle, Şii Başbakan İbrahim Caferi'yi eleştirmesi ile başlayan Kürtler ile Şiiler arasındaki gerginlik aşılmaya çallışılıyor. Kürt liderler, tansiyonu düşürmek için, Bağdat'a heyet gönderdi.

Irak'ta Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin, Kürtlerin taleplerini göz ardı ettiği gerekçesiyle, Şii Başbakan İbrahim Caferi'yi eleştirmesi ile başlayan Kürtler ile Şiiler arasındaki gerginlik aşılmaya çallışılıyor.  Kürt liderler, tansiyonu düşürmek için, Bağdat'a heyet gönderdi.

Heyet, Şii siyasi grupları çatısı altında toplayan, Irak Ulusal İttifakı lideri Abdülaziz El Hekim ile bir araya geldi. Heyette yer alan Irak Kürdistan Demokratik Partisi Polit büro sekreteri Fazıl Mirani, Caferi'nin yürütme erkini tekeline alarak, koalisyon ortaklarına danışmadan tek taraflı hareket etmasinden duydukları rahatsızlığı  dile getirdiklerini söyledi.
Görüşmede ,Caferi'nin  yönetim tarzı ve anayasanın Kerkük sorunu ile
ile ilgili 58. maddesinin yer aldığı 5 konunun gündeme geldiğini fade eden Mirani, "Anayasanın halk oylamasına sunulmadan önce, aramızdaki sorunların çözümü için görüşmelere devam edeceğiz" dedi.

 

VAKİT  07.10.2005

AKRA