İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0607:3908:2412:5315:3717:5619:24
Kabe

Pakistan zor durumda...

Güncel
|

Pakistan'da depremin üzerinden 5 gün geçmesine rağmen, hala ulaşılamayan yerleşim merkezleri bulunuyor.

Pakistan'ın kuzeyi ile Hindistan'ı vuran depremin üzerinden 5  gün geçmesine rağmen, hala ulaşılamayan yerleşim merkezleri bulunuyor.                                 

7,6  büyüklüğündeki depremde resmi sayı  23 bin olsa da,  hayatını kaybedenleri sayısının  40 bini  aşmasından ve salgın hastalık tehlikesinin başgöstermesinden endişe ediliyor. Çok sayıda yerleşim biriminin haritadan silindiği depremin ardından  evleri yıkılan halk, aşırı yağmur  ve soğuğa rağmen  çadırlarda barınmaya çalışıyor.

Yardım çalışmalarının ağır yürütülmesi ise halkta  tepki ye yol açıyor.  Yağmalama olayları, soğuk, açlık  ve susuzlukla mücadele eden halk, yardım bekliyor

Uluslararası yardımlar giderek artarken, Türkiye'nin de depremden zarar görenlere  yardımları sürüyor. Ankara'dan bölgeye uçakla ek sağlık personeli,  ilaç ve tıbbi malzeme gönderildi.

AKRA