Kırgızistan parlamentosu heyeti, KKTC'ye tecridin kaldırılmasına destek amacıyla dün, Dışişleri Bakanı Serdar Denktaş'ın davetlisi olarak adaya gitti. Üç bakan yardımcısı ve 15 milletvekilinin de bulunduğu 23 kişilik heyet, Kıbrıs Türk Hava Yolları'nın (KTHY) Karpaz adlı uçağıyla İstanbul üzerinden Ercan'a ulaştı.
Heyet başkanı ve milletvekili Arslan Maliev, ilk açıklamasında, "Kardeş Kıbrıs Türkleriyle ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Bu niyetimizi tüm dünyanın öğrenmesi için buraya geldik. Dili, dini ve hedefleri bir olan kardeş topluluğuz. Kardeşlere desteğe geldik" dedi. Annan Planı referandumunda Kıbrıs Türkleri ve Rumların niyetlerini ortaya koyduğunu anımsatan Maliev, "Kıbrıs Türklerine yönelik tecrit kaldırılmalı" diye konuştu.
Demokrat Parti (DP) Mağusa vekili Hatice Faydalı ise Kırgız heyetini sevgi ve saygıyla karşıladıklarını söyleyip, "Kırgız parlamentosunun yarıya yakını Kıbrıs'ta ve bu memnuniyet verici" dedi. Temaslarına yarın başlayacak heyet, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Başbakan Ferdi Sabit Soyer ve yetkililerle görüşecek üniversitelerle tarihi ve turistik yerleri gezecek.
RADİKAL - 20 EKİM 2005 PERŞEMBE






