İngiltere, Irak’taki asker sayısını gelecek yıldan itibaren azaltma hazırlıkları yapıyor.
İngiltere Başbakanı Tony Blair ve Savunma Bakanı John Reid, Irak kuvvetlerinin güvenlik konusunda sorumluluğu alabilecek düzeye gelmesi halinde, bu ülkedeki askerlerinin bir bölümünün gelecek yıl çekilebileceğini söylediler.
Konuya, ülkesindeki İngiliz askerlerinin gelecek yıla kadar çekilebileceklerini söyleyen Irak Devlet Başkanı Celal Talabani’ye göre daha temkinli yaklaşan Reid, “Bu, 12 ay içinde başlayabilecek bir süreç” dedi.
Reid, BBC’ye yaptığı açıklamada, “Şartlara bakmaksızın, ivedi bir çekilme olacağını, kesin bir takvim olduğunu söyleyemeyiz” dedi.
Talabani, İngiliz ITV1 televizyonuna yaptığı açıklamada, İngiliz askerinin gelecek yılın sonunda Irak’tan ayrılabileceğini söylemişti. İngiltere’nin Irak’ta 8500 askeri bulunuyor.
MİLLİ GAZETE 15.11.2005






